Diplomerad & licensierad Kostrådgivare

Diplomerad & licensierad Kostrådgivare

I takt med att allt fler människor får upp ögonen för hur mycket kosten betyder för vår hälsa ökar efterfrågan på personal med kompetens inom näringslära. Hos oss kan du som vill arbeta med rådgivning och vägledning inom detta spännande område få en bra orientering i grundläggande näringslära varvat med praktiska delmoment i kostrådgivning. Under intensiva kursdagar lär du dig hur maten vi äter fungerar i våra kroppar. Alla våra lärare har gedigna, dokumenterade utbildningar med specialinriktning på just de ämnen som de undervisar i. Många har en stark anknytning till forskarvärlden, vilket betyder att de är uppdaterade och kan ge dig de senaste rönen inom sina ämnen. För oss är det viktigt att du utvecklas maximalt under den tid som du går hos oss. Därför tillhandahåller vi en timme lärarledda frågestunder varje kursdag, utöver ordinarie kurstid. Klicka här för att ladda ner vår kursfolder. (Observera att Svenska Näringsakademin är det nya namnet på Paulúns Näringscenter)

På kursen använder vi bland annat näringsberäkningsprogrammet Dietist Net. Sex månaders förbetald licens av programmet Dietist Net ingår även i kursen (ej obligatoriskt för att arbete med kostrådgivning).

Kursdokumentation hittar du här!

Till vem riktar sig kursen?

  • Till dig som vill arbeta som kostrådgivare och vara verksam inom träning och friskvård
  • Till dig som arbetar med anknytning till hälso- och friskvård och som vill vidareutbilda och uppdatera dina kunskaper inom kost och hälsa.
  • Utbildningen riktar sig också till dig som är dietist, sjukgymnast, terapeut eller annan typ av bakgrund inom hälso- och friskvård och som vill bredda dina kunskaper.
  • Utbildningen passar även intresserade privatpersoner som vill fördjupa sig inom näringslära för egen del.

Vilka lärare jobbar i vårt utbildningsteam?

Camilla Rova – certifierad coach, kostrådgivare och hälsokock.
Fredrik Paulún – näringsfysiolog, grundare och omtyckt föreläsare.
David Jonsson – näringsfysiolog, författare och ansvarig för idrottsnutritionsutbildningen.
Susanne Dalsätt – kostrådgivare, föreläsare och författare.
Martin Brunnberg – näringsfysiolog, författare, grundare och centrets utbildningsansvarig. Håller i större delen av undervisningen på kostrådgivarutbildningen.

Vi arbetar även med andra duktiga och välmeriterade lärare som är experter på just sina ämnen.

Våren 2019:
Playitas, Fuerteventura: 14-28/1 2019. Läs mer här!
Stockholm: Start 8/3 (samlingar 8-10/3, 12-14/4, 3-5/5)
Malmö: Start 29/3 (samlingar 29-31/3 + 26-28/4, 17-19/5)

Hösten 2019:
Göteborg: Start 30/8 (samlingar 30/8-1/9, 27-29/9, 18-20/10)
Stockholm: Start 13/9 (samlingar 13-15/9, 11-13/10, 15-17/11)

Vilka förkunskaper krävs?
Inga formella förkunskaper krävs. Men eftersom kursen hålls på en hög nivå är allmänna kunskaper i näringslära en fördel. Viktigast är förstås ett brinnande intresse för näringslära och hälsofrågor.

Kursen omfattning
Kursen omfattar 100 lektionstimmar heltidsstudier med teoretiska såväl praktiska delmoment alternativt motsvarande på distans. Eftersom tempot är högt kan kursen omfatta studier efter ordinarie lektionstid.

Kursen omfattar följande delmoment:
-Grundläggande näringslära
• -Fysiologi och energiprocesser
• -Glykemiskt index och glykemisk belastning
• -Ätstörningar
• -Vitaminer, mineraler och antioxidanter
• -Kostoptimering vid sjukdom och idrott
• -Kost för prestation & idrott
• -Kosterapier
• -Preventiv Näringslära (hur du förebygger sjukdomar med rätt kost)
• -Kosttillskott
• -Naturläkemedel
• -Mervärdesmat
• -Kost för viktminskning
• -Kostrådgivning, teori
• -Kroppssammansättning
• -Kostdatorprogram
• -Praktiska övningar, fingerade klienter
• -Marknadsföring och kostrådgivning i praktiken
• -Skriftlig examen

Varje kursdag hålls mellan kl 0900 och 1600 (gäller ej kursen med start mars 2017).
Innehållet ovan  är endast en översikt och beskriver inte hur föreläsningarna kommer i förhållande till varandra.

Kurslokaler
Stockholm – STHLMWEST, Drottningholmsvägen 340, Bromma. T-bana Abrahamsberg. Träning under kurstiden ingår.
Malmö – Centralt Göteborg
Göteborg – Centrala Göteborg

Om licensen kostrådgivarlicensen
När du avslutar din kurs hos oss får du ett licenskort som ett bevis på att du har aktuella kunskaper. Licensen gäller i två år från det att du tar din examen. Vill du förnya din licens gör du det genom en uppdateringsutbildning på distans. Uppdateringen täcker innehållet av grundutbildningen och hur lång tid den tar beror på dina kunskaper. Kursen är uppdelad i 24 delavsnitt med kontrollfrågor efter varje och du gör den i din egen takt på tidpunkter som du själv bestämmer. Kursen avslutas med ett prov online. Kostnad för en uppdaterad licens är 995:- + moms och den räcker i två år innan den behöver förnyas. Observera att det inte är något krav att uppdatera sin licens för att arbeta med kostrådgivning – du väljer helt själv efter dina behov! Kontakta oss för mer info!

Bokningsregler
Alla bokningar av utbildningsplatser är bindande. Får du förhinder att gå en utbildning återbetalas kursavgiften minus bokningsavgift på 2400:- + moms. Bokningsavgiften är innestående och kan användas på framtida utbildningar. Avbokar du närmare en två veckor innan kursstart återbetalas inte kursavgiften, men du kan tillgodoräkna dig hela beloppet om du vill gå utbildningen längre fram.

Varför välja Svenska Näringskademins Kostrådgivarutbildning?
-Vi har utbildat i egen regi sedan 2004
-Våra lärare är väl meriterade och erfarna pedagoger
-Efter avslutad utbildning har du fri tillgång till våra forum och gratis workshops så att du kan hålla dig á jour
-Våra elever tillhör marknadens mest nöjda gällande utbildningens kvalité
-Som Kostrådgivare utbildad av oss kan du ansöka om medlemskap i Kroppsterapeuterna (Läs mer på www.kroppsterapeuterna.se).KrY Sigill GU-2017

Examen
För att erhålla intyg för diplomerad kostrådgivare krävs att du godkänns genom ett skriftligt prov som täcker kursinnehållet. Blir du förhindrad att genomföra provet eller underkänns, finns det alltid möjlighet att göra provet vid senare tillfälle hos oss på näringscenter utan extra kostnad.

Pris
16 900:- (exkl. moms). Anmälan sker på telefon 08-440 90 80 eller direkt på anmälningsformulär nedan. Nu kan vi också erbjuda en räntefri betalningslösning som löper över 6, 12 eller 18 månader. Mer om denna kan du läsa här.

För frågor om utbildningen, kontakta utbildningsansvarig Martin Brunnberg tel. 073 650 90 33

Vi är diplomerade kostrådgivare. Bli det du också!

Så här säger några av våra elever som gått vår utbildning:

”För mig var det viktigt att den inte utgav sig för att vara den enda sanna utbildningen. Det fanns utrymme att diskutera olika åsikter om vad en sund kost är.” Martina Winblad

”I kursen fick jag en bred kunskapsbalans och vår engagerade klass hade många och långa diskussioner med de duktiga lärarna!” Katarina Nilsson

”Lärarna har mycket bra koll på nya forskarrön och de brinner för sina respektive ämnen – det smittar av sig!” Nina Ahlm

Boka din plats direkt online