Kommentarer om utbildningarna från tidigare deltagare

 

paula2-150x150

Paula Frösell, kostrådgivare, Stockholm:

Varför gick du utbildningen?
”Jag har alltid varit intresserad av mat och hälsa och jag tyckte det här skulle bli en bra grund för att sedan kunna arbeta med mitt intresse. Jag tänkte att den skulle öppna dörrar – och det har den verkligen gjort! Idag kombinerar jag mina kunskaper inom näringslära med skrivande av olika slag.”

Hur arbetar du idag?
”Jag arbetar med kost på många olika sätt. Kostrådgivning på individbasis, skrivuppdrag och så jag tar även fram innehållet i matkassar som kunder kan beställa hem. Jag har nyligen skrivit en bok som heter Mat i väntans tider, som handlar om kost vid graviditet. Dessutom har jag en blogg samt föreläser på företag och träningscenter. Mer info om min verksamhet idag hittar du på www.novalife.se.”

Vad tyckte du om utbildningen?
”Jag tyckte den var väldigt bra och framför allt jätterolig! Den var omvälvande för mig och jag kom på vad jag verkligen ville göra. Otroligt kunniga lärare som var objektiva och argumenterade för och emot olika teorier och lämnande många gånger avgörandet till eleven själv.”

Skulle du rekommendera andra att gå den?
”Ja, absolut! Jag rekommenderar den till alla som är intresserade av ämnet. Jag har
svårt att tänka mig att någon annan utbildning som ger bättre valuta för pengarna.”

 

Emil

Emil Isaksson, Malmö, kostrådgivare och personlig tränare:

”Jag har alltid var intresserad av träning och friskvård. År 2002 läste jag min första bok om näringslära för idrottare. Syftet var att jag ville få ut mer av min egen träning. I den vevan började jag även hjälpa arbetskamrater med frågeställningar kring kost. Jag märkte att de anförtrodde sig till mig och jag tyckte det var spännande och inspirerande att coacha dem och ge kostråd. Det enda problemet var att jag upplevde att jag inte hade rätt kunskaper.
Senare utbildade jag mig till personlig tränare, men märkte att jag inte alltid fick ett tillfredsställande resultat med några av mina kunder. De blev visserligen starkare, men de minskade inte sitt kroppsfett. Då bestämde jag mig för att utbilda mig inom kost också, och valet föll på Diplomerad Kostrådgivare på Svenska Näringsakademin.”

Vad tyckte du om utbildningen?
”Det jag gillade var framför allt den vetenskapligt kritiska inställningen hos kursledarna. Alla påståenden ifrågasattes, även kursledarnas egna teorier. Ingenting var svart eller vitt och i många fall finns det ju rön som talar både för och emot olika teorier. Jag tyckte att kursledarna lyfte detta på ett objektiv sätt. Utbildningen kändes gedigen, vederhäftig och vilade på en solid vetenskaplig grund. Kursledarna kändes opartiska och framhävde inga egna produkter eller läror.”

Skulle du rekommendera andra att gå den?
”Ja, det gör jag absolut! Oavsett om man ska jobba med det eller om man bara vill lära sig mer och få en bättre förståelse för ämnet. Även för den som vill få en större insikt i sig själv! En liten reality-check alltså!

Hur ser ditt arbete ut idag?
”Jag arbetar som personlig tränare på en stor gymkedja där jag tar emot individer och par för kostrådgivning och personlig träning. Framöver kommer jag även att hålla kurser och studiecirklar kring kost och träning. Jag föreläser också regelbundet på olika träningsanläggningar och företag.”