Personlig Tränare (GPT)

Licensierad PT (GPT) Distansutbildning
Vill du bli Personlig Tränare men har svårt att tiden att räcka till för att komma iväg till en utbildning? Då är kanske vår distansutbildning är något för dig. GPT är grundkravet för dig som vill jobba som personlig tränare.

Hur går det till?
-Du läser all teori själv och i din egen takt*
-Du genomför ett onlineprov på din iPad (eller dator)
-Den praktiska delen av utbildningen, samt examination gör du hos en handledare.

* OBS! Denna utbildning kräver att du har en dator eller iPad, då kursmaterialet endast levereras digitalt. Andra surfplattor fungerar tyvärr inte.

Förkunskaper
Vi rekommenderar dig som inte är väldigt säker i gymet att gå vår praktiska förberedande utbildning. Läs mer om denna här.

Detta är ditt första steg mot en karriär som Personlig Tränare.
När du genomgått denna utbildning blir du Licensierad Personlig Tränare i enlighet med EuropeActives nivå 4 (EQF4), vilket innebär att du får med dig all den grundläggande information och kunskap som krävs för att börja arbeta som PT.

Utbildningen är uppdelad i två delar, där du först läser teorin hemifrån, gör ditt onlineprov och sedan avslutar med tre dagars praktik + examensprov.

Steg Innehåll Dagar
Teori Grundläggande kunskapsteori i anatomi, fysiologi, näringslära, träningslära och Yrke: Personlig Tränare. 4
Praktik Introduktion till konditions- och styrketräningsmaskiner samt hur man instruerar och passar ett stort antal styrketräningsövningar med fria vikter och kroppsbelastning samt stretching. 3

Teori
Grundläggande kunskapsteori i anatomi, fysiologi, näringslära, träningslära och Yrke: Personlig Tränare. Kan läsas av alla oavsett tidigare erfarenheter för att bli Licensierad Personlig Tränare.

Grundläggande kunskapsteori
-Anatomi; skelett och leder, muskelsystemet
-Fysiologi; muskelfysiologi och träningseffekter
-Näringslära; näringsämnena, energisystemet
-Träningslära; träningsupplägg och teorier
-Yrke: Personlig Tränare; kommunikation och teorier

Praktik
Praktikmodul är praktisk med teoretiska inslag, denna del går inte att läsa via nätet utan den är lärarledd. Blocket avslutas med en praktisk examination.

Praktikmodulen
-Funktionell anatomi
-Muskler i rörelse
-Principer för träningsprogram
-Introduktion till styrketräning
-Flexibilitet
-Kontraindikationer på träning

För att få arbeta som PT fr.o.m. 2016 i Sverige krävs en godkänd licens. Medlemskapet i Svenska Personlig Tränareförbundet kostar 700 kronor per år. Möjlighet finns att teckna en ansvarsförsäkring via Trygg Hansa, 1050kr/år.
För EU-certifieringen och den obligatoriska registreringen på ereps* tillkommer 1500 kronor första året. Därefter kostar medlemskapet 30€/år och betalas direkt till ereps.

Denna utbildning motsvarar EHFA Standards EQF Level 4.
Läs mer om denna standard här.
Vill du utveckla och bygga på dina kunskaper längre fram? Då har vi utbildningen till Advanced Personal Trainer. Läs mer om denna här.

Pris
17 876:- + moms (20 500:- inkl moms). Räntefri avbetalning kan ordnas!

Datum
Se datum in anmälningsformuläret nedan!

Obs! Syftet med insamling av information om dig nedan används för att göra fakturaunderlag, deltagarlistor och för att kunna kommunicera med dig, exempelvis skicka kurskallelser. Obs!