Andreas Ek-Sarfraz, Malmö

Här kan du läsa om vad våra kostrådgivare gör. Med jämna mellanrum kommer vi att presentera en ny kostrådgivare och vill du vara med är du mer än välkommen att kontakta oss!

Namn: Andreas Ek-Sarfraz

Familj: Frun Shamaila och nyfödde sonen Gabriel

Namn på företaget: Hälsorådgivaren Norden (www.halsoradgivaren.se)

Hur ser din verksamhet ut och hur jobbar du med dina kunder?
Jag arbetar med kostfrågor för privatpersoner och företag. I mitt arbete försöker jag vara en mjuk coach som motiverar och övertygar istället för att forcera fram förändringar. Jag utgår helt från kost och dess effekter på hälsa. Jag jobbar med allt från viktminskning till kostutredningar, jag vill använda mat som kompletterande medicin istället för bara fokus på tabletter. Vi är ett samhälle som många gånger behandlar symptom och inte de riktiga sjukdomarna.

Vad är ditt framgångskoncept?
Var personlig, var ”likable”. Människor vill känna igen sig, alternativt vilja bli som du. Inget avskräcker mer än någon som är ”ouppnålig”. Och kom ihåg: om det vore lätt skulle alla göra det.

Vad är dina mål de närmaste 5 åren?
Få företaget att växa och få det balanserat samt få in bra samarbetspartners. Jag har även några projekt på gång som jag hoppas sjösätta snart.

Vilka tips vill du ge dina branschkollegor?
Våga använd din unika bakgrund, för att skapa ett eget koncept. Även utbildningar och erfarenheter som inte ses kompatibla, kan många gånger innehålla fantasisk kunskap som går att kombinera för att stärka dig och ditt varumärke.

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?
För matlagning så är det kryddor och örter. Jag använder detta för att på olika sätt bygga immunförsvar, förebygga förkylning etc. Mitt gröna mint-te är det omöjligt att vara utan.
Rent allmänt använder jag ekologiskt och närodlat så långt det går. För sötsuget och blodsockret behöver jag ha eko-äpplen, russin, ekologisk mörk choklad eller dadlar. Har lyckats ”avsockra” mig själv och mår fenomenalt bra av det!