Cecilia Götherström

Här kan du läsa om vad våra kostrådgivare gör. Med jämna mellanrum kommer vi att presentera en ny kostrådgivare och vill du vara med är du mer än välkommen att kontakta oss!

Cecilia Götherström, Stockholm

Familj: Man och två husdjur

Namn på företaget: Studio Stark

Hur ser din verksamhet ut och hur jobbar du med dina kunder?

Jag jobbar både med kunder både ”live” och via Skype / FaceTime, vilket innebär att jag kan ha kostkunder över hela världen på det sättet. Utöver den personliga coachningen ger jag även matlagningskurser med olika teman där jag väver in en del föreläsning om kost. Dessutom ger jag workshops, kurser och retreats där jag väver ihop mitt jobb som yoga lärare och personlig tränare med kostrådgivningen. Jag har även sedan flera år ett samarbete med en utövare av akupunktur och traditionell kinesisk medicinare där jag tar hand om kost- och yogadelen och hon behandlar den medicinska delen.

Vad är ditt framgångskoncept?

Att vara öppen, lyssna mellan raderna till det som kunderna berättar eller frågar. Att gå in i samarbete med andra företagare där man kompletterar varandra och skapar mervärde. Att jobba och tänka holistiskt.

Vad är dina mål de närmaste 5 åren?

Att Studio Stark blir ett starkt namn inom konceptet livsstilsförändringar. Det ska framför allt ske genom att ta nästa steg ut och erbjuda mer ”paket” med kost, träning, yoga och coaching. Att utvidga de hälsosemestrar och retreats som jag börjat med i år tillsammans med samarbetspartners på olika ställen, både hemma och ute i Europa och Asien. Jag vill även utvidga bloggandet och artikelskrivandet till skriva en bok eller två.

Vilka tips vill du ge dina branschkollegor?

Gå utanför din ”comfort-zone”.  Våga göra misstag och ta steget ut för att hitta din nisch. Här i Sverige har vi en tendens att göra det som alla andra redan gör men det finns så många andra sätta att jobba på, så många nischer och kom ihåg att du är unik. Följ det du brinner för. Gillar du att skriva? Börja blogga eller skriv artiklar. Gillar du att spela schack? Sätt ihop föreläsningar med ”kost för en smartare hjärna” för schackklubbens medlemmar. Gillar du att vara ute i skog och mark? Ta med folk på svamp-, bär- eller örtvandringar med föreläsning och matlagning som avslut till exempel. Bor du i en av de större städerna och inte är rädd för att prata engelska – ge dig in på Expat-marknaden. Där är det bara ”word of mouth” som gäller och möjligheterna är i stort sett oändliga så fort du fått igång ett litet nätverk där.

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?

Spenat. Bär – frysta som färska. Kokosolja, färsk ingefära, färsk gurkmeja och kanel.
Och broccoli! Jag tror jag har utvecklat ett litet lätt spenat- och broccoli beroende det senaste året sedan jag flyttade tillbaka till Sverige, det är så sjukt bra kvalité på alla grönsaker i alla butiker här hemma.