Johan Tenfalk, Malmö

Här kan du läsa om vad våra kostrådgivare gör. Med jämna mellanrum kommer vi att presentera en ny kostrådgivare och vill du vara med är du mer än välkommen att kontakta oss!

Familj: Sambon Camilla och jaktlabben Shiva

Namn på företaget: Matdagboken i Sverige AB www.matdagboken.se

Hur ser din verksamhet ut och hur jobbar du med dina kunder?
Matdagboken.se grundade jag 2009 och har sedan dess hjälpt 10,000-tals personer till en lägre vikt, en bättre hälsa och i många fall också ett helt nytt liv. Mitt motto är att det ska vara kul att göra en livsstilsförändring och utgår alltid från individens önskemål samt förutsättningar. Matdagboken.se är vilar inte på något visst koncept och vi förespråkar därför inte någon viss metod. Vi har inte heller några pekpinnar eller förbud, vilket gör det roligare, mer motiverande och mycket enklare att lyckas. Hos oss är alla välkomna oavsett om du kör LCHF, ISO, GI, Paleo, periodisk fasta, räknar kalorier eller annat. Vi är alla olika och det finns ingen universalmetod som fungerar för alla i längden. Vi har också speciella medlemskap för de som jobbar professionellt med kost och hälsa.

Vad är ditt framgångskoncept?
Jag är hängiven mitt arbete och älskar det jag gör. Att gå emot mina rädslor och utvecklas personligen parallellt med företaget har varit ett vinnande koncept. Jag strävar efter att ha ett öppet sinne och provar och lär mig gärna nya saker. Sist men inte minst: det är viktigt att ha kul på jobbet!

Vad är dina mål de närmaste fem åren?
Fortsätta utveckla Matdagboken.se med nya idéer men även starta upp nya projekt. Fortsätta att resa mycket och att vara platsoberoende och kunna arbeta varifrån jag vill. Fortsätta utvecklas personligen och prova på nya saker, knyta nya kontakter och lära mig mer. Följer jag planen ovan kommer jag också ha kul under tiden, vilket är det allra viktigaste för att nå mina mål.

Vilka tips vill du ge dina branschkollegor?
Tro på dig själv och på dina idéer, gör det du tycker är roligast och var hängiven. Titta inte för mycket på hur andra gjort och var inte rädd för att prova nya saker. Gå emot dina rädslor och ta chansen om du får den. Sätt mål unna dig en coach som hjälper dig nå dem. Sträva inte efter att vara perfekt, då blir det lätt opersonligt och risken är stor att det tar alldeles för lång tid.

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?
Massor av chili, massor av färska grönsaker, min råsaftcentrifug och min kamera så jag kan ta bilder på det jag lagat. Jag gillar kombinationen gott, hälsosamt och enkelt!