Ellen Sandersen Ljungberg

Här kan du läsa om vad våra kostrådgivare gör. Ungefär en gång i månaden kommer vi att presentera en ny kostrådgivare och vill du vara med är du mer än välkommen att kontakta oss!

Namn: Ellen Sandersen Ljungberg, Onsala

Familj: Maken Niklas samt sönerna Marcus 23 och Robin 20

Namn på företaget: Ellens Kost och Hälsa

Hur ser din verksamhet ut och hur jobbar du med dina kunder?
Startade mitt företag 2013 i liten skala med hemmakontor, hade några kostkunder och föreläsningar, efterhand har framförallt föreläsningsbiten växt. Hösten 2014 tog jag steget att säga upp min tjänst som sjuksköterska för att satsa på att bygga upp mitt företag. Har tidigare haft coachgrupper med isodieten som verktyg, men ser en trend där allt fler önskar enskild coachning. Arbetar mycket med individuell kostrådgivning båda för unga och lite äldre samt idrottare. Gör livsstilsanalyser med provtagning av blodfetter, blodsocker, blodtryck mm. Är även gruppträningsinstruktör och är med som aktör för FaR Fysisk recept på recept med två pass i vecka.

Vad är ditt framgångskoncept?
Att stå för kvalitet och vara seriös. De flesta kunderna kommer via rekommendationer. Det finns inga hinder, bara möjligheter. Jag lever som jag lär – hållbar hälsa!
Vad är dina mål de närmaste fem åren?
Att få företaget att växa, få fler företagsengagemang gärna föreläsningar. Har även fått möjlighet att vara med att starta en livsstilsmottagning på en vårdcentral, vilket skall bli mycket spännande. Kommer också att utöka med att leda fler motionspass per vecka.

Vilka tips vill du ge dina branschkollegor?
Var noga med val av samarbetspartners och skriv alltid kontrakt. Var kritisk till alla som vill sälja produkter eller tjänster, be alltid om mer information/dokumentation (skriftlig). Tro på dig själv och din kunskap. Var nyfiken och håll dig uppdaterad.

Vilka utbildningar har du gått via Svenska Näringsakademin? Vad har de gett dig?
Har gått grundutbildningen till Lic. Kostrådgivare och fördjupningskursen för kostrådgivare samt isodietencoach. Håller just nu på att förnya min licensering då min gamla licensering har gått ut, ett bra sätt att uppdatera sig och få en ”kvalitetsstämpel” Utbildningarna har gett mig en plattform inom näringslära och en nyfikenhet att utvecklas!

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?
Multihackaren, bär, kål och ägg!