Maria Carlsson, Lidköping

Här kan du läsa om vad våra kostrådgivare gör. Ungefär en gång i månaden kommer vi att presentera en ny kostrådgivare och vill du vara med är du mer än välkommen att kontakta oss!

Maria Carlsson, Lidköping

 

Familj: Sambo med Daniel & Hund Selma

Namn på företaget: Hälsoinspiratören Lidköping. Hemsida www.halsoinspiratorenlidkoping.com

Hur ser din verksamhet ut och hur jobbar du med dina kunder?
Jag har en lokal centralt i Lidköping. Det är en mysig lokal utan insyn så alla kan komma utan att behöva visa det på något sätt då vissa kan vara obekväma i situationen. Jag har rådgivning, vägning/mätning och personlig träning. Jag jobbar främst med att göra kostschema skräddarsydda för mina kunder. Jag gillar att laga mat så jag gör recept som är nyttiga, goda och inspirerande. Jag väver in recepten i kostschemat så det blir hållbart och roligt på vägen mot sina personliga livsmål.

Vad är ditt framgångskoncept?
Det är skräddarsydda paket med uppföljningar så kunden ska få bästa resultat. Jag har nischat mig på just viktnedgång och brinner för att motverka folksjukdomar. Jag har lyckats hjälpa många med viktnedgång, att minska på mediciner för högt blodtryck, minska insulin för diabetiker och stress genom mina paket och kostupplägg.

Vad är dina mål de närmaste fem åren?
Det är att utvecklas, att få hjälpa fler och bredda mitt utbud med kollegor som är specialister på andra områden. Jag hoppas få samarbeta med sjukvård och skolor, hålla föreläsningar och inspirationskurser.  Många behöver hjälp med sin hälsa och vi behöver börja i tidig ålder.

Vilka tips vill du ge dina branschkollegor?
Hitta en nisch som du brinner för och är duktigast på!

Vilka utbildningar har du gått via Svenska Näringsakademin?
Hälsoinspiratörs utbildning, Dipl. Kostrådgivare och fördjupningskursen för kostrådgivare.

Vad har de gett dig?
Mersmak! Det har gett mig kunskap och skapat ett ännu större intresse så hoppas på en kostrådgivningkurs med biokemisk inriktining på Pauluns.

Vad kan du inte vara utan i ditt kök?
Vitlöken, den har jag i allt utom i gröten på morgonen.